Твоят магазин за козметика! |Обади ни се: 0700 20 826 / 0876 816 333

BGN
  • EUR
  • BGN
Най-добрите Марки

0

Loreal Pro Fiber продукти за възстановяване на увредена коса

ОБНОВЕНИЯТ PRO FIBER

Дата: 2019-06-02

ОБНОВЕНИЯТ PRO FIBER ПО-МОЩЕН ОТ ВСЯКОГА


Най-добрата формула на L'Oréal, постигана някога в областта на възстановяване на увредената коса.

След 15 години интензивни изследвания и 15 патенти, L'Oréal разработва най-сложната технология за капилярно третиране: молекулярния комплекс APTYL 100 - комбинация от аминосилан с катионен полимер, който е абсолютното ново поколение при лечение на увредената коса. Ефективно и успешно възстановява косъма и то за продължително време и с последваща защита от увреждане. Изследванията показват следните резултати: 6 седмици за пълна регенерация на влакното, от корените до краищата.

Вдъхновени от най-добрите фризьори, които разпознават перфектно симптомите на увредената коса, през 2018 L'Oréal Professionnel създава 2 обновени линии на Pro Fiber за възстановяване на увредена коса (RECONTRUCT и RE-CREATE), но те са абсолютно достатъчни за лечение на всички нива на увреждане на косъма. Успяват да съчетаят маската APTYL 100 със съществуващите Pro Fiber концентрати за уникална текстура и по-лесна рутинна процедура за фризьорите и потребителите. 

 

L'Oreal PRO FIBER RE-CREATE


Линията, проектирана за лечение на фина, увредена коса с до средно ниво на увреждане. Предлага шамопан и маска за възстановяване на косата за продължителен период от време и с последваща защита от увреждане. 
 

L'Oreal PRO FIBER RECONSTRUCT


Линията, проектирана за лечение на плътна, увредена коса с най-високо ниво на увреждане. Предлага шамопан и маска за възстановяване на косата за продължителен период от време и с последваща защита от увреждане. 
 
 

КОЯ КОСА Е УВРЕДЕНА КОСА?


Най-често срещаната грешка, която се допусна при определяне на вида на косата е да се обърка Увредената коса със Сухата коса. На кратко ще представим структурата на косъма и разликата между двата типа коси.

 

Структура на косъма

Сърцето на фибрата (кортексът на косъма) съдържа цвета на косата (меланина). Кортекстът е защитен от припокриващи се кутикули. В нормално здраво състояние на косата, кутикулите лежат една върху друга, подсилват здравината на косъма и придават гладкост, блясък и полиран ефект. Когато кутикулата е отслабена или увредена, ядрото на косъма е изложено на показ и е много уязвимо на счупване. Когато косата се “счупи” започва да се накъсва, да се разхвърча, загубва своя блясък, гладкост, трудно се разресва и стилизира.

 

Въпреки че Сухата и Увредената коса могат да имат подобни симптоми (накъсване, разхвърчане, загуба на блясък и гладкост), рутинната грижа за тях е съвсем различна и затова е много важно първоначалното правилно определяне на типа на косата ни.

 

СУХАТА КОСА основно се дължи на липсата (или отстраняването) на естествените масла, които действат като лубриканти по цялото влакно на косата. Ако са твърде много, косата изглежда мазна, а ако са твърде малко, то тя е суха. Сухата коса е с груба текстура и често е придружена с бели люспички от скалпа.

 

УВРЕДЕНАТА КОСА има отслабени връзки. Може да бъде разпозната най-лесно чрез издърване на косъма. Ако косъмът се скъсва лесно, то косата е с увредена структура. Увредената коса лесно се накъсва, лесно се счупва и лесно се заплита, поради крехките си връзки.

 

ПРИЧИНИ ЗА УВРЕЖДАНЕ НА КОСАТА


Многоженство фактор могат да увредят косата ни. Ежедневните агресори на околната и градската среда, както и нашия лайфстайл са често срещана причина за увреждането на косъма. Вятърът заплита косата и предизвиква повдигане на кутикула. Слънчевите лъчи могат да изгорят косъма. Стилизиращите топлинни уреди отслабват връзките, които образуват структурата на косъма и предизвикват накъсване. Замърсяването от градската среда се натрупва върху влакното и го счупва. Прекомерното или неправилно боядисване на косата води до постоянно отворен кутикул, и вътрешността на косъма остава незащитена и чуплива.

 

НИВА НА УВРЕЖДАНЕ НА КОСАТА


  • Ниво 1: Косата е шуплеста, леко суха, с по-малко блясък, по-тъмен цвят и изтъняли краища. Някой от кутикулите са повдигнати или счупени, но вътрешността на косъма е защитена и запазена здрава.
  • Ниво 2: Косата е с груба текстура, без блясък, без гладкост, с неравномерен цветен баланс и разделени краища. По-голяма част от кутикулите са повдигнати, с назъбена структура, някои нива от тях са вече изтрити / излинели, броят на слоевете им е намалял, а това оставя ядрото на косъма в някои области почти незащитено, по-уязвимо и податливо на счупване.
  • Ниво 3: Това е най-високото ниво на увреждане на косата. Кутикулата е силно увредена, части от нея са вече изсъхнали напълно. Кортексът е изложен на показ и може да бъде отслабен. На това ниво текстурата на косата е много груба и деконструирана, без блясък, с избелял цвят и разделени краища.

 

ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ ПРОТИВ УВРЕЖДАНЕ НА КОСАТА


  • При боядисване на косата - използвайте система за защита на косата, прилагана по време на процеса на оцветяване, която укрепва връзките на косата и уплътнява цвета, за да се предотврати увреждането на кутикула.
  • При стилизиране - никога не забравяйте, че всички стилизиращи, топлинни уреди увреждат фибрата на косъма. Винаги и задължително използвайте термозащитни продукти.
  • Правилната козметика за превенция против увредена коса - ако искате да предпазите косата си от увреждане, фокусирайте се върху професионална козметика за коса с подхранващо, подсилващо и предпазващо действие, поддържаща здравината на косъма, чрез защитен воал.

 

Ако вече имате увредена коса, Pro Fiber от L'Oréal е формулирана специално за лечение на увредена коса. Двете линии от продукти покриват всички нива на увреждане на косъма, действат с продължително възстановяване и защита срещу бъдещо увреждане. 

 

Разгледайте продуктите от тук: Pro Fiber от L'Oréal

Подари си красота със съветите ни...

 Защо да изберете нас?

 

- Ние работим с официалните вносители
 
 
- Право на преглед преди плащане
 
- Експресна доставка
 
- Подарък към поръчката
 
- 30 дни право на връщане
 

Помощ за клиента

 

 
 
 
 
 
 
 

Арлен търси нова марка