BGN
  • EUR
  • BGN
Най-добрите Марки

0

Вижте всички статии

Колко често да се сменя козметиката за коса?

негласни правила и срокове за използването на козметика

Колко често е необходимо да се сменя козметиката за коса?

Обикновено специалистите по здравето на косата и кожата на главата (трихолозите) се придържат към едно и също единно мнение: честотата на процедурите за грижа за косата и скалпа зависят от индивидуалните особености на всеки човек.

В първа част от тази тема ще ви споделим за негласните правила и срокове за използването на козметика, предназначена за възстановяване, лечение и грижа за косата.

 

ШАМПОАНИ И БАЛСАМИ ЗА КОСА

Ако трябва да се изразим с прости думи, то шампоанът е нещо като сапун за косата и кожата на главата – основната му цел е качествено да ги почисти. Ако нямате някакви патологии – като себорея, дерматит, псориазис – НЕ е необходимо да сменяте шампоана всеки месец. Ако използвате специални лечебни или профилактични шампоани, то трябва да се сменят на всеки два месеца или да се редуват с неутрални аналози.

Освен това, ако редовно използвате средства или продукти за стайлинг, които съдържат восък, е необходимо поне веднъж седмично измиване на главата с почистващ шампоан, за да се отстранят добре остатъците от него. Натрупвайки се по косата, те намаляват ефективността на шампоана и другите средства за грижа за косата.

Искаме също така да вметнем, че не бива дълго време да се ползва шампоан за решаване на някакъв едностранчив проблем. Да предположим, че вашата коса няма обем. Купувате специален шампоан и постигате необходимия ефект. След това започвате ежедневно измиване на главата с дадения конкретен шампоан. Всъщност – това е грешен подход! Достигайки желаният ефект, върнете се към използването на обичайния шампоан за нормална коса. Това ще помогне да се избегне зависимостта на косата към един или друг продукт.

 

ПРОДУКТИ ЗА БОЯДИСАНА КОСА

Малко по-различно стоят нещата с продуктите за боядисана коса – тук е препоръчително да не ги сменяте, за да не се измива цвета толкова бързо. Но това съвсем не означава, че вашият избор трябва да се ограничи до една марка или линия козметика. Например, блондинките няма как да избягат от необходимостта периодично да използват професионалните шампоани против жълти оттенъци или за матиране. И това е наистина страхотно, защото почти във всички козметични марки могат да се намерят продукти, които да са предназначени точно за Вашия тип коса.

А ако въпросът за специална грижа не стои пред вас и вие всеки ден миете косата си с добри овлажняващи продукти, но резултатът не ви радва – не е нужно веднага да си мислите, че "косата е свикнала“ с този продукт. Помислете дали в последно време не сте подложени на прекомерен стрес, резки промени в температурата, честа промяна на времето или дали не сте прекарали болести? В такива случаи си струва да се помисли за добавяне в грижата за косата и на подхранващи продукти: маски за възстановяването на структурата на косъма или подхранващи масла.

Ние от arlen.bg напълно разбираме колко лесно понякога се обърква човек в това огромно разнообразие от марки, серии и продукти! Затова искаме да напомним, че ако имате нужда от помощ при избора на продукти за грижа за косата, нашите консултанти са винаги готови да Ви помогнат!

Ние разбираме от професионална козметика. В козметичния бранш сме вече повече от 15 години. В основата на създаването на магазина лежи любовта ни към качествената грижа за Вас и желанието да Ви дадем възможност да ползвате най-добрите продукти, предлагани на световния пазар. Всяка жена е уникална и благодарение на козметиката тя може да подчертае своите предимства. Въпреки това, намирането на подходяща козметика понякога е трудно. Екипът на ARLEN.BG е винаги готов да Ви помогне да направите това с минимални усилия и време.
 Обади ни се: 0700 20 826 от 10:00 до 18:00ч. в работни дни.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Подари си красота със съветите ни...

 Защо да изберете нас?

 

- Ние работим с официалните вносители
 
 
- Право на преглед преди плащане
 
- Експресна доставка
 
- Подарък към поръчката
 
- 30 дни право на връщане
 

Помощ за клиента

 

 
 
 
 
 
 
 

Арлен с грижа за околната среда