⦁ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 79 ЛВ.  ⦁ ПОДАРЪК КЪМ ВСЯКА ПОРЪЧКА

Меню
Профил
Език

Избери продукти по:

Цена

3лв. - 263лв.

Вид продукт за коса

Начало Бои

Бои

Изборът на цвят е въпрос на вкус, но изборът на вид боя за коса има значение за здравето на косата и устойчивостта на желания ефект. Поради това боята за коса трябва да бъде безопасна и качествена, като професионална боя за коса е винаги добър избор.

Видове бои за коса

 • Безамонячна боя за коса, известна още като боя за коса без амоняк – постига резултат като оцветяващите частици, благодарение на специалната си формула, обгръщат повърхността на косъма и трайно се закрепят на нея. Ефектът от прилагане на боята се запазва толкова дълго, както при стандартното боядисване. 
 • Трайни бои за коса (перманентни бои) – особеност на този вид е съдържанието в състава на амоняк и водороден пероксид. Химическата реакция на тези два компонента позволява да се постигне стабилно и равномерно оцветяване. Водородният пероксид дълбоко почиства структурата на косъма от естествения пигмент, а амонякът осигурява проникването на багрилото. Осигуряват ярък наситен цвят. Ако имате сиви коси, професионална боя ще е най-доброто решение.

При нас ще откриете богат избор професионални бои, както и италианска боя за коса на водещи производители!

Филтрирай
139 product(s)
«1 2 3 4 5 6»
Page 1 of 6
«1 2 3 4 5 6»

ARLEN TV

Превръщаме тъмната коса в светла и модерна смесица от топли, шоколадови цветове

⭐️ПРЕВРЪЩАМЕ ТЪМНАТА КОСА В СВЕТЛА!

От тъмна коса в светла и модерна смесица от топли и шоколадови цветове? Не пропускайте това видео.

Как да боядисваме косата си в домашни условия

ОТКРИЙТЕ ТАЙНИТЕ НА БАЛЕАЖА

Ваня и Арлен.BG разкриват техниките за постигане на модерен цвят. Вижте повече във видеото

Бои за коса: време ли е за промяна?

 

Жажда за промяна или нови преживявания, желанието да бъдете уникални или просто да покриете растеж на корените? Причината за закупуване на боя може да бъде различна, но към изборът трябва да се подходи отговорно, дори и при бои за коса без амоняк. Основния фактор, който трябва да вземете предвид при избора на боята е да избирате доказани марки на пазара. Ако сте в търсене на най-добрата безамонячна боя за коса или трайна такава, ви препоръчваме да изберете боята Oway, Artego или Inoa

 

 1. Характер и вид на трайната и безамонячната боя за коса

 

Трайните бои за коси се използват за боядисване на побеляла, сива коса, радикални промени в цвета или за освежаване на цвета. Тя се дължи на въздействието на водородния пероксид, амоняка или неговите производни. За да се намали отрицателното действие, съставът на трайната боя за коса и на безамонячната е обогатен с хранителни съставки. Завършекът при цвета на тази боя – 100% се припокриват сивите коси и не се отмива, но избледнява с течение на времето. Особено устойчива е професионалната боя за коса Лореал.

 

Вземи боя за коса от богатия каталог на АРЛЕН!

 

Предпочитайте винаги професионални бои за коси! Тяхната палитра е по-богата, нюансите и устойчивостта могат да бъдат регулирани и качеството на продукта е клинично тествано. Професионалните продукти не само оцветяват, но и се грижат за косата – имат възстановяващ, запечатващ, изглаждащ ефект.

 

 1. Някои тънкости, които са много решаващи при боите за коса:
 • Тествайте боята за коса: върху сгъвката на лакътя (тест за алергия) и върху малък кичур (тест за ефекта от боядисването).
 • Боядисване преди или след измиване: най-добре е да боядисате косата си на втория ден след измиване.
 • Не нанасяйте много боя върху области, запазили цвета си. Фокусирайте се върху израсналите корени.
 • След измиване на боята използвайте приложения балсам. Той ще затвори, заглади люспичките на косъма. За същата цел изплакнете балсама с хладка, а не с гореща вода.
 • За да удължите времето на оставане на пигмента в структурата на косата, използвайте шампоани за боядисана коса, особено след употреба на безамонячни бои за коса, дори и на трайните такива.

 

Красота отвъд времето с професионални бои за коса

 

Египтянките са постигали черен цвят с обвивки на орех и пепел, сажди. Средновековните модни дами са полудявали по червения оттенък, боядисвайки косата си с шафран. В 21-ви век технологиите за боядисване са постигнали съвършенство дори при боите за коса без амоняк. Да си купите професионална боя за коса за въплъщение на мечтите ви днес не е трудно. Променяте се за часове. Бъдете смели в желанията. Може да пробвате и с трайна безамонячна боя за коса – резултатите също са отлични.

 

Ние от АРЛЕН предоставяме всички възможности за това в каталога с професионални бои за коси.

 

Има немалко марки, произвеждащи качествени и трайни професионални бои за коси, както и бои за коса без амоняк. Стилистите и фризьорите, които работят с професионални бои за коса всеки ден, отделят няколко специални марки, които вие можете да използвате, освен в салоните за красота, вече и вкъщи:

 

 • Боя за коса Лореал от професионалната девизия на Loreal – Professionnel. Марката предоставя линии на бои с амоняк и професионални безамонячни бои за коса. В каталога на боята за коса Majirel и Inoa има повече от 300 нюанса.
 • Alfaparf (Алфапарф) е трайна боя за коса, която също се грижи за косата, намалявайки вероятността от увреждане като част от професионалните бои за коса.

 

Основните предимства на професионалните бои за коса

 

Много дами мислят, че професионалните бои за коси имат по-негативен ефект върху здравето на косата, защото са по-силни и интензивни. В действителност предимствата са много повече:

 

Можете сами да изберете оксиданта и неговия процент само при професионалните бои за коса. Разбира се, преди да решите да купите, най-добре е да изясните всичко и прочетете цялата информация или да се консултирате с фризьор или наш консултант. Той ще може да ви каже какъв процент е подходящ за вас, като вземе предвид вида на косата. В този случай ще можете да сте сигурни, че няма да увредите косата си по време на боядисването.

 1. В допълнение, професионалните бои за коса имат по-голяма устойчивост, трайност и не се отмиват толкова бързо, колкото дрогерийните.
 2. Също така, професионалните бои често са абсолютно безамонячни, което ги прави възможно най-безопасни за косата, но това не засяга трайността им.

 

Професионална боя за коса: само полезни съвети

 

Какво трябва да запомните, когато избирате професионална боя за коса?

 

 • Важно е да знаете, че всяка професионална боя се състои от два елемента: боя и окислител. Те трябва да бъдат смесени и едва след това използвани. Без окислител никоя боя няма да промени цвета на косата ви.
 • Процентите на окислителя определят неговата "сила". Ако имате нужда от боядисване само за смяна на нюанса, можете да купите боя с минимален процент окислител, но колкото по-голяма е разликата между оригиналния, първоначален цвят, тон и желания, толкова по-високи трябва да бъдат процентите на окислителя.
 • Не забравяйте, че професионалната боя за коса трябва да съдържа полезни компоненти: масла, растителни екстракти и съставки.

 

Нежна опция за тези, които се страхуват да не увредят косата си след боядисване! Да, сега ще говорим за най-добрата безамонячна боя за коса или по-скоро за трайни безамонячни бои (боя без амоняк).

 

Какво е професионална безамонячна боя за коса ?

 

Безамонячните бои са група багрила, които не включват амоняк (ammonia). Спомнете си уроците по химия, амонякът в обичайната боя създава алкална среда, в която самата коса набъбва и кутикула на косъма се отваря. В боите за коса без амоняк етаноламинът (ethanolamine) обикновено е отговорен за увеличаването на водородния индикатор на боята до желаното за успешно оцветяване алкално ниво. Молекулата на етаноламина е 3,5 пъти по-голяма от молекулата на амоняка, така че е по-трудно да влезе във водорода на косата и боята сякаш я обгръща.

 

Ползи от трайна безамонячна боя за коса

 

Най-важното предимство на професионалните безамонячни бои за коса – състава на боята е по-безопасен за косата. Защо?

 

 • Желаният резултат се получава не по-лош, отколкото при използване на трайни бои за коса (амонячни).
 • Бозамонячната боя за коса също има богат каталог от цветове.
 • Трайната безамонячната боя не променя вътрешната структура на косъма, като по този начин не я уврежда.
 • По-рядко причинява дразнене на скалпа и алергии при боядисване.
 • Етаноламинът в боята не отделя такава неприятна миризма като амоняк. И почти незабележимата миризма на етаноламин лесно се прикрива с аромати.
 • Отлична възможност, ако искате да актуализирате естествения си цвят на косата без осезаеми последици.
 • Поради факта, че боята покрива косъма, а не прониква в него, тя го изглажда и придава блясък – създава се лек ефект на ламиниране.
 • Производителите на бои за коса без амоняк добавят компоненти за грижа към боята, което прави процеса на оцветяване по-малко вредно, например, ектоинът задържа влагата в косата, а екстрактът от масло от гроздови семки подхранва косата.

 

Недостатъци

 

 • Въпреки, че безамонячната боя е по-мека, тя все пак влияе на косата. Ето защо, след процедурата, косата трябва да се поддържа. Така че ще трябва да помислите за грижи и съответните продукти.
 • Можете да изсветлите косата си само до 4 тона. Така че от брюнетка да станете блондинка не е реалистично.
 • Да боядисате сивата коса няма да сработи. Сивата коса е много по-светла от основния цвят, така че все още ще остане видима.
 • И пребоядисване на косата в ярки лилави, тюркоазени, розови цветове, за съжаление, също няма да сработи.
 • Въпреки че разработчиците обещават устойчивост като при трайните бои с амоняк, боята без амоняк все още се измива по-бързо. Боята се задържа не повече от два месеца.

 

За кого е подходяща

 

 • Ако имате тънка и суха коса и не искате да я увредите още повече.
 • Просто искате да "освежите" цвета на косата и да оцветите тон в тон.
 • Ако нямате сива коса.

 

Видове бои: кои да изберете

 

Професионални бои за коса

 

Ако думата "професионален" на опаковката не е маркетингов ход (и най-често това е така), тогава боята е наистина добра и деликатна, съдържа грижовни компоненти и няма да повреди косата ви. Винаги внимателно прочитайте информацията, в противен случай дори професионалната боя може да ви разочарова.

 

Тонираща

 

Първоначално всички безамонячни са тониращи, които са подходящи за преминаване на нюанси на цвета на косата от тон в тон. Такава боя не прониква дълбоко в структурата на косъма, не променя естествения цвят и работи много леко без водороден пероксид. Подходящ за тези, които искат да дадат на естествената си коса цвят и блясък.

 

Трайни професионални бои за коси (перманентни)

 

Оцветява и се държи добре, но няма мирис и не предизвиква дразнене. Такива бои могат да издържат до 2 месеца.

 

Крем-боя за коса

 

Тази боя се различава от останалите с кремообразна текстура, а свойствата могат да бъдат тониране или пълна промяна на цвета. Справят се чудесно с боядисването и търсене на резултат на тонове в русо. Използват се коригиране цвета след боядисване и поддържане на ефекта възможно най-дълго.

Полезни съвети...

Как да изберем подходящия оксидант?

Оксидант се избира според желанието на наситеност на цвета. Колкото по-нисък процент изберете, толкова по-тъмен става цвета. По-ниските проценти са по-подходящи за покритие на бяла коса. Ако изберете по-висок процент оксидант, то по този начин ще изсветлите косата повече. Препоръчително е да се използва по-висок процент оксидант, когато желания ефект е да изсветлим корен или цялата коса.

Кои бои за коса са най-щадящи?

По-щадящи бои са безамонячните и тези на растителна основа. Безамонячните бои са предимно разработени за чувствителни, изтощени и тънки коси. Боите на растителна основа са подходящи за всеки тип коса, подходящи са и за чувствителен скалп.

Професионални бои за коса - какви са предимствата пред останалите?

Предимствата на професионалните бои за коса са, че те са с много високо покрие и са обогатени с подхранващи масла. Освен, че са висококачествен продукт, се грижат за здравето и за блясъка на косата ни. Професионалните бои винаги се използват с оксидант.

Какви са разликите между трайните амонячни и безамонячни бои за коса?

Разликата между трайните и безамонячните бои се определя от вида на структурата и състоянието на косъма на косата. За едни е по-подходяща амонячна, за други безамонячна. Ако на плътен косъм сложим безамонячна боя, тя ще бъде по-малко трайна и по-малко покривна, затова на пазара има и растителни бои, когато не можем да използваме амонячна, а искаме хубава покривност.

Могат ли да се използват самостоятелно металическите бои за коса?

Боите могат да се използват самостоятелно за получаване на желан оттенък върху основен цвят. Не може да бъде боядисана небоядисвана коса само с тях. Могат да се смесват с основни цветове. Боите Alfaparf с метален отблясък могат да се използват самостоятелно, защото съдържат основен цвят.

ЗА НАС

 

- Ние работим с официалните вносители
 
 
- Право на преглед преди плащане
 
 
- Експресна доставка
 
- Подарък към поръчката
 
- 90 дни право на връщане
 

Помощ за клиента

 

 
 
 
 
 
 
 

МАГАЗИН ARLEN.BG

Салон Арлен

 

гр. София ул. Дойран 23 / тел. 0885619945

 

Работно време: Пон. - Нед. от 10:00ч. - 20:00ч.


 

МАГАЗИН ARLEN.BG 2

 

 

гр. София ул. Дойран 28 / тел. 0893885744

 

Работно време: Пон. - Нед. от 09:30ч. - 20:00ч.

 

Разгледай галерията

 

НОВИНИ

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС?

 

Безплатна доставка над 79лв.

 

Подарък към всяка поръчка

 

100% Оригинални продукти от официалните вносители

 

 Индивидуален подход към всеки клиент 

 

Коректно отношение, бърза и надеждна доставка

 

Екип от квалифицирани професионалисти


ПОТРЕБИТЕЛСКА ОЦЕНКА

 

4,9 от 5.0 

 

БАЗИРАНО НА НАД 1082 ОТЗИВА