Твоят магазин за козметика! |Обади ни се: 0700 20 826 / 0876 816 333

BGN
  • EUR
  • BGN
Най-добрите Марки

0

Категории с падащо меню

Вижте всички статии

Колко често да се сменя козметиката за коса?

Причини за смяна на шампоан и балсамаКолко често е необходимо да се сменя козметиката за коса?

Във втора част от тази теми ще наблегнем на причините за смяна на шампоана и балсама за грижа за косата. Има общоприето убеждение, че често трябва да променяте шампоана и балсама си, за да усетите ползите от продукта върху косата си. Но това наистина ли е така?

Няма доказателства, че косата ви оказва "съпротива" на определени продукти с течение на времето. Въпреки това, ако трябва да използвате един и същи шампоан и балсам в продължение на една година, ще има месеци, в които косата ще се чувства подхранвана и със здравословен вид, и месеци, когато тя може да се почувства суха и "скучна". И така, ако не самият шампоан и балсам причиняват промени в косата ви, тогава кой е виновникът?

Има достатъчно много фактори, които могат да повлияят на косата и нейното състояние. Селектирахме за вас най-важните и най-често срещаните:

 

ЕКОЛОГИЧНИ ФАКТОРИ - ВРЕМЕТО И ОКОЛНАТА СРЕДА

Лесно е да обвиняваш сезоните за промяната в косата, но всъщност е много по-сложно. Времето може да играе огромна роля при определянето на начина, по който косата ви реагира на продуктите. Например, през лятото може да откриете, че косата става суха и крехка от излагането на слънце. Но косата ви може да страда от същата сухота и при централното отопление през зимата. Екологичните фактори включват също и замърсяване от вредни агресори във въздуха, пясък, хлорна вода от басейни и морета и др. Ако плувате редовно, независимо от времето на годината, може да откриете, че цветът ви е склонен да избледнява, а косата може да е суха и трудна за разресване. Замърсяването от външни агресори може да причини по-бързо омазняване на косъма, неприятен мирис и наслагвания по скалпа.

Препоръчваме: Проследете специфичните фактори на околната среда, които засягат косата ви и как те се променят през цялата година. След това можете да започнете да създавате режим от продукти, покриващи нуждите ви, за да запазите косата си в най-добро състояние.

 

ХИМИЧЕСКИ ФАКТОРИ

Тук са включени всички услуги за оцветяване или текстуриране, които е възможно да приложите върху косата си. Промяната на цвета на косата, особено изсветляването й, може напълно да промени усещането и здравословното състояние на косъма ви. Някои цветове могат да подхранват косата, оставяйки я мека и копринена, други могат да накарат косъма да се уплътни, оставяйки косата да изглежда по-дебела, но по-суха от преди. 

Препоръчваме: Преди да изберете продукт за химическо третиране, посъветвайте се с вашия фризьор какъв ще бъде ефекта от него върху косата ви. 

 

ВЪЗРАСТТА

С напредване на възрастта се променя не само цветът на косата ви, но и структурата на косъма. Някои хора установяват, че косата им е станала по-група, "скучна" и трудна за управление, на други косъмът изтънява, косата се омекотява и губи обем си

Препоръчваме: Потърсете продукти, специфични за възрастта ви, които съдържат активни съставки, предназначени и с фокус върху тези проблеми. 

 

Ключът към успешната грижа за косата е винаги да бъдете приспособими към състоянието на косата си и да сте готови да сменяте продуктите си в зависимост от текущите ви нужди. Например, ако косата ви е боядисана и суха, но крехка и тънка, добрият режим от продукти за нея ще бъде използването на шампоан за защита на цвета, последван от подхранващ шампоан и сгъстяващ/уплътняващ спрей, за да се изгради повече обем в корените. След като косата се възстанови до здравословното си състояние, тогава можете да започнете да използвате повече продукти за обем.

 

Отговорът на въпроса "Трябва ли редовно да променяте шампоана и балсама си?" 

Косата сама ще ви каже кога има нужда да промените шампоана и балсама си, наблюдавайте я!  
Не преценявайте какъв продукт да закупите за косата си само в случайте, когато той е на привършване. Обмислете да инвестирате в поне 2 или 3 различни шампоани и балсами. След това изберете кой кога да прилагате, в зависимост от това как се чувства косата ви и от какво има нужда. 

Ние разбираме от професионална козметика. В козметичния бранш сме вече повече от 15 години. В основата на създаването на магазина лежи любовта ни към качествената грижа за Вас и желанието да Ви дадем възможност да ползвате най-добрите продукти, предлагани на световния пазар. Всяка жена е уникална и благодарение на козметиката тя може да подчертае своите предимства. Въпреки това, намирането на подходяща козметика понякога е трудно. Екипът на ARLEN.BG е винаги готов да Ви помогне да направите това с минимални усилия и време.
 Обади ни се: 0700 20 826 от 10:00 до 18:00ч. в работни дни.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Грета
    Абсолютно вярно,имам поне три различни вида козметика за коса много съм доволна от продуктите ви!Благодаря,че ви има!
    Отговори ›
«1»

Подари си красота със съветите ни...

 Защо да изберете нас?

 

- Ние работим с официалните вносители
 
- Право на преглед преди плащане
 
- Експресна доставка
 
- Подарък към поръчката
 
- Възможност за връщане и замяна
 

Помощ за клиента

 

 
 
 
 
 
 
 

Арлен търси нова марка