♡ Месец на любовта в ARLEN.BG! ♡  ✆ Обади ни се: 0700 20 826 / 0876 816 333

BGN
  • EUR
  • BGN
Най-добрите Марки

0

Вижте всички статии

Козметика с Витамин С през лятото - полезна или вредна?

Позволени ли са средства с Витамин С през лятото или не?

 

Ползите на Витамин С:

  • Витамин С (особено активните му форми) е сред главните вещества, които стимулират синтеза на колаген в кожата. Нерядко козметични продукти с висока концентрация на витамин С се наричат "collagen booster".
  • Високо концентрирани серуми с витамин С омекотяват, смекчават линиите на бръчките и подобряват текстурата на кожата.
  • Наличието в крема/серума на концентриран витамин С прави кожата по-плътна и устойчива, освен това предотвратява образуването на хиперпигментация поради вредното влияние на UV-лъчи.
  • Редовно (ежедневно) използване на серуми с витамин С постепенно изсветлява и освежава не само кожата, но и пигментните/старчески петна по нея, както и следи, белези от акне.
  • Витамин С предпазва кожата от ултравиолетовите лъчи.
  • Продуктите с витамин С помагат и при хората с купероза (червена мрежа) на лицето, тъй като укрепват крехките кръвоносни съдове.

 

Може ли да се използват през лятото продукти с витамин С?

Това е един от често срещаните въпроси, на който в интернет може да се намери доста противоречива информация. От АРЛЕН ще помогнем да се ориентирате правилно в избора си.

Някои казват, че не трябва да се използват средства с витамин С в период на слънчева активност, а други – обратното, че през лятото може и трябва да се използват продукти с витамин C. Е, кой е прав? Прави са и едните, и другите! 

 

Витамин C в състава на избелващи средства

Факт е, че витамин С много често се среща в състава на избелващи продукти. И ако витамин С присъства в състава на избелващ серум, избелващ крем или маска за лице, то те наистина НЕ трябва да се използват в периода на слънчева активност.

В такива средства освен витамин С, със сигурност присъстват и други избелващи компоненти – например киселини или екстракти от растения, които инхибират (потискат) синтеза на меланин. А през лятото кожата ни произвежда меланин, за да се защитава от действието на слънчевите лъчи.

И ако ние ще избелваме кожата, т.е. потискаме синтеза на меланин, тогава ние ще я оставим незащитена от вредното действие на ултравиолетовите лъчи. Така че избелващи процедури през лятото обикновено не се провеждат и продукти с витамин С не е удачно да се използват в периода на слънчева активност.

 

Витамин C в състава на крем за лице

В същото време витамин С е отличен антиоксидант. И поради това често в състава на дневен крем можете да попаднете на витамин C. Обикновено в компания с витамин Е, защото те работят много добре заедно.

Такива продукти с витамин С (обичайните дневни защитни кремове) може и даже трябва да се използват през лятото. Защото помагат на кожата да се възстанови след вредното въздействие на слънчевите лъчи.

 

Или да обобщим:

Витамин C е забележително вещество, участва в синтеза на колаген, затова често се използва в козметичните средства, за подобряване на еластичността на кожата и изглажда бръчките. Витамин С е популярен избелващ компонент, защото умее да блокира процеса на образуването на меланин (пигментни петна).

Малко съдържание на витамин С в крема леко изсветлява кожата, но притежава и слънцезащитен ефект. Най-често такива продукти се прилагат като дневно средство.

Голям процент в състава, концентриран витамин С (това са обикновено професионални козметични линии) има депигментиращо въздействие. Не  е препоръчително през лятото да правите процедури по депигментация. Това е загуба на време и средства. Особено ако не сте решили да си стоите лятото само вкъщи. А на слънчевите лъчи ние сме изложени дори само по пътя от офиса до транспорта. Освен това, високото съдържание на витамин С в козметични средства в комбинация с активно слънце може да предизвика алергична реакция.

Запомнете: ако в крема от линията за домашна грижа не е написано "избелване", но са изброени други прекрасни свойства на витамин С – има антиоксидантно действие, укрепва стените на кръвоносните съдове и т.н. – можете спокойно да купувате. В друг случай по-добре да се консултирате с професионален козметик.

Ние разбираме от професионална козметика. В козметичния бранш сме вече повече от 15 години. В основата на създаването на магазина лежи любовта ни към качествената грижа за Вас и желанието да Ви дадем възможност да ползвате най-добрите продукти, предлагани на световния пазар. Всяка жена е уникална и благодарение на козметиката тя може да подчертае своите предимства. Въпреки това, намирането на подходяща козметика понякога е трудно. Екипът на ARLEN.BG е винаги готов да Ви помогне да направите това с минимални усилия и време.
 Обади ни се: 0700 20 826 от 10:00 до 18:00ч. в работни дни.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Подари си красота със съветите ни...

 Защо да изберете нас?

 

- Ние работим с официалните вносители
 
 
- Право на преглед преди плащане
 
- Експресна доставка
 
- Подарък към поръчката
 
- 30 дни право на връщане
 

Помощ за клиента

 

 
 
 
 
 
 
 

Арлен с грижа за околната среда