Твоят магазин за козметика! |Обади ни се: 0700 20 826 / 0876 816 333

BGN
  • EUR
  • BGN
Най-добрите Марки

0

Категории с падащо меню

Вижте всички статии

Сухи шампоани - какво е това и как работят?

Сухи шампоани – какво е това и как работят?

Ако сте твърде заети и търсите няколко допълнителни свободни минути, особено сутрин, тогава сте намерили това, което ви трябва. Днес от АРЛЕН ще разгледаме всички характеристики на сухите шампоани.

 

Какво е сух шампоан?

Сухите шампоани са под формата на пудра или спрей. И в двата случая той "запечатва" и абсорбира мазнините от косата ви. Вземете флакона, разклатете и пръснете на тази част от косата, която е най-мазна. След това с масажни движения втрийте шампоана в косата, оставете за няколко минути, тогава той лесно се отстранява с четка за коса. Готово!!!

 

Как работи сухия шампоан? 

Сухият шампоан работи особено добре през нощта, точно преди да легнете да спите. Някои марки оставят следи от бял прах. Колкото по-добра е марката, толкова по-малко следи оставя. Но без значение от марката, всички следи могат да бъдат премахнати лесно с помощта на изчеткване. Освен това, когато използвате сух шампоан през нощта, той абсорбира излишните мазнини през цялата нощ и никакви бели следи няма да останат до сутринта.

 

Защо ми е сух шампоан?

Особено за тези дами, които прекарват значителна част от сутринта в сушене и фризиране на косата, сухите шампоани ще увеличат отстоянията между измиване на главата. За разлика от обикновените шампоани, които отмиват мазнината и мръсотията от косата и кожата на главата, сухите шампоани просто поглъщат излишните мазнини в корените на косата и оставят скалпа ви чист. По този начин косата изглежда чиста и има приятен аромат без измиване.

 

Оставят ли сухите шампоани следи, променят ли плътността на косата?

Може да оставят следи, но само ако не сте премахнали остатъците с четка за коса. Дори ако следи са останали, те ще изчезнат след известно време, когато сухият шампоан абсорбира замърсяванията и мазнината от косата ви.

Версията на сух шампоан под формата на спрей добавя известна плътност и обем на косата. За много хора това е чудесна новина. Усещането е, че са използвали лак за коса с много лека фиксация. Текстурата на сухия шампоан е много подходяща за коси, които са загубили обема си ден след измиване.

 

А какво мислят експертите?

Много от тях смятат, че сухите шампоани помагат да се добави обем, премахват мириса и незабавно почистват замърсяването и мазнина от косата и кожата на главата. Сухите шампоани еднозначно могат да се определят като уникално полезно козметично откритие.

В състава на много сухи шампоани се използват редица ценни съставки, които имат допълнителни функции по освежаване на косата, придаване на блясък, обем, плътност, фиксация. Освен това, се предлагат с различни аромати и можете да вземете този, който ви е най-приятен, създавайки ароматен облак около себе си. Има сухи шампоани с оцветяващ ефект, които помагат да скриете цвета на израсналите корени и нежеланото посивяване. Добавят отличен обем на прическата, ако го пръскате в корените на косата – получавате плътност на косъма и възможност за лесно оформяне на прическата.

 

Как да се избегнат увреждания на косата

Стилистите са съгласни за това, че напълно да се откажете от използването на сух шампоан е твърде крайна мярка, но настояват, че при използването на този практичен чудо-продукт трябва да се спазват някои правила.

#1. Прилагайте сух шампоан единствено като извънредно средство.

Тоест да прилагате само ако косата е наистина мръсна. Освен това, нанасянето му трябва да е само на онези части, които наистина изглеждат несвежи и мазни.

#2. Избягвайте ползването на сух шампоан върху косата си няколко поредни дни.

Косата трябва да се почисти от него в същия ден, за предпочитане с помощта на специален шампоан, който е с грижа за кожата на главата. Освен това, не се препоръчва да се използва сухият шампоан повече от два пъти в седмицата и без обективна нужда – невъзможност за измиване, пътуване, липса на време. Ако се придържате към тези правила, вреда от сухия шампоан няма да има и използването му на практика няма да влоши състоянието на косата, а напротив – някои видове могат да го подобрят.

Ние разбираме от професионална козметика. В козметичния бранш сме вече повече от 15 години. В основата на създаването на магазина лежи любовта ни към качествената грижа за Вас и желанието да Ви дадем възможност да ползвате най-добрите продукти, предлагани на световния пазар. Всяка жена е уникална и благодарение на козметиката тя може да подчертае своите предимства. Въпреки това, намирането на подходяща козметика понякога е трудно. Екипът на ARLEN.BG е винаги готов да Ви помогне да направите това с минимални усилия и време.
 Обади ни се: 0700 20 826 от 10:00 до 18:00ч. в работни дни.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Розалия Вичева
    Мия косата си с шампоан 2 пъти седмично - понеделник и четвъртък. Тя е мазна в основата на скалпа и суха в краищата. В сряда вече започва да се омазнява и използвам сухия шампоан спрей, за да си вдигна бретона. Почиства мазнините блестящо. Сухите краища пък подхранвам с Orzene. Най-зле е работата с косата ми в неделя и тогава пак използвам сухия шампоан. Ароматът му е прекрасен и придава блясък, обем и плътност на моята коса.
    Отговори ›
«1»

Подари си красота със съветите ни...

 Защо да изберете нас?

 

- Ние работим с официалните вносители
 
- Право на преглед преди плащане
 
- Експресна доставка
 
- Подарък към поръчката
 
- Възможност за връщане и замяна
 

Помощ за клиента

 

 
 
 
 
 
 
 

Арлен търси нова марка