Твоят магазин за козметика! |Обади ни се: 0700 20 826 / 0876 816 333

BGN
 • EUR
 • BGN
Най-добрите Марки

0

Вижте всички статии

ПРОФЕСИОНАЛНА ПРЕСА ЗА КОСА

ПРОФЕСИОНАЛНА ПРЕСА ЗА КОСА – СЪВЕТИ ЗА ИЗБОР И ПРОЦЕДУРА

 

ПРОФЕСИОНАЛНА ПРЕСА ЗА КОСА

 

Съвети за избор и процедура


Съществуват различни начини и уреди за изправяне, придаване на обем и къдрене на косата. Най-добрият уред за подобни процедури несъмнено е професионалната преса за коса. С нея могат да се създават различни прически и визии. Тя може да укроти непокорните кичури, да ги направи блестящи и копринени. Трябва да изберете уреда отговорно, тъй като от вида му зависи състоянието на косата. От АРЛЕН ще ви помогнем с професионални съвети.

 

ИЗБОР НА УРЕДА


# МАТЕРИАЛ НА УРЕДА: При избора на преса трябва да се съсредоточите върху материала на нагряващата част. В недалечното минало тези уреди са създавани само от метал. Този материал има неравномерна топлопроводимост и може да настъпи прегряване, изгаряне на косата и увреждане на фоликулите на косъма. В резултат на това се влошава цялостния външен вид на косата. Макар металните преси да са евтини, не си струва да спрете избора си върху тях. Съвременните марки предлагат избор на качествени преси от различни материали и нагряващи елементи.

 

Най-популярните материали при пресите за коса се отнасят:

 • Керамика – качествено покритие на достъпна цена. Керамичните плочи не увреждат косата. Материалът е с качествена топлопроводимост, а това прави нагряването равномерно. По време на процедурата косата не се изсушава. Към недостатъците се отнасят специалните грижи за устройство след всяка процедура, тъй като по повърхността остава лак, пяна, мус.
 • Турмалин – надеждно покритие. Най-добър избор е такъв уред при начинаещи, тъй като е напълно безопасен. При нагряване на тази повърхност се образуват полезни йони. Те влияят положително върху косата, която лесно се оформя в прическа. След процедурата няма наелектризиране.
 • Тефлон – това покритие по свойства прилича на керамичното. Разликата е, че продуктите за стайлинг не залепват по косата. Обикновено такива уреди се избират от професионалисти.
 • Титан – модерно и скъпо покритие. Уредите се нагряват до висока температура. Имат свойството равномерно да нагряват. Именно заради високите температури може да настъпи увреждане на косъма. Титановата повърхност не се драска, така че се запазва за дълго.

 

# РЕГУЛАТОР НА ТЕМПЕРАТУРАТА: При покупка на уреда важен критерий е регулирането на температурата. При качествените преси има терморегулатор, който може да бъде няколко вида:

 • Електронно. Предимството му е регулиране на температурата. Само че при всяка процедура трябва постоянно да променяте и настройвате температурата.
 • Има електронен вариант, който включва функция за запомняне на температурата. В него точно са зададени градусите и при всяка нова процедура не е нужно отново да ги настройвате.
 • Механично. Предимство – няма нужда от постоянна настройка. Но в него няма как точно да се установи и настрои температурата.

 

# МОЩНОСТ НА УРЕДА: При избора на мощност на уреда трябва да се ориентирате по вида на косата. Ако тя е тънка и слаба, тогава пресата трябва да се загрява до 160 градуса. С тежка и гъста коса могат да се ползват преси със загряване до 200 градуса.

 

# ДРУГИ ФУНКЦИИ

 • Йонизация. За предпочитане е да изберете преса с такава функция. Благодарение на нея косата става копринено гладка и лъскава.
 • Термостат. Уредът трябва да е предназначен за създаване на различни прически, така че трябва да има превключвател на режима. За получаване на къдрици е необходима температура до 200 градуса. А за изправяне, навиване на бретон такава температура не е подходяща. За бретон и слаба коса е желателна температура 145 градуса.
 • Дисплей на уреда не е задължителен, но добре е да изберете преса с такъв. Благодарение на него ще се вижда температурата и други данни.

 

За най-добрият избор се счита преса с титаниево покритие, йонизация, дисплей. С такъв уред ще бъде много по-лесно да се работи.

 

 ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ПРЕСИ


Професионалната преса за коса винаги е най-добрият избор. Но как да изберете сред голямото разнообразие? За да закупите надеждна преса, трябва да се ориентирате по следните критерии:

 • Мощност
 • Функция за настройка на температурата
 • Материал
 • Качеството на закрепване
 • Наличието на приставки

Благодарение на уникалните съвременни разработки, се предлагат много професионални преси за домашно приложение с гарантирано качество и гаранция от вносителя.

 

ПРОЦЕДУРА ПРИ УПОТРЕБА НА ПРЕСА


# ПОДГОТОВКА НА КОСАТА ПРЕДИ УПОТРЕБА. Пресите имат отрицателно въздействие върху косата. За защита от вредното въздействие трябва да се погрижите още в периода на измиване на косата. Преди това е добре да се сложи подхранваща маска, а след това балсам. 

Препоръчително е да използвате козметични средства с термозащита, с протеини, екстракти и витамини. Тези съставки предпазват от изсушаване. След това косата трябва да изсъхне, а чак след това може да ползвате пресата.

 

# ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЦЕДУРАТА

За създаване на добър ефект трябва:


Постоянното ползване на топлинни уреди не се препоръчва, тъй като косата се изтощава. Ако използвате често, тогава трябва да се полагате правилна грижа. За това трябва да подготвите маски на базата на естествени компоненти, както и да използвате подходящи балсами и шампоани с термозащита. Това ще предпази косата ви от вредното въздействие на пресите и ще запази косъма здрав и силен.


Ние разбираме от професионална козметика. В козметичния бранш сме вече повече от 15 години. В основата на създаването на магазина лежи любовта ни към качествената грижа за Вас и желанието да Ви дадем възможност да ползвате най-добрите продукти, предлагани на световния пазар. Всяка жена е уникална и благодарение на козметиката тя може да подчертае своите предимства. Въпреки това, намирането на подходяща козметика понякога е трудно. Екипът на ARLEN.BG е винаги готов да Ви помогне да направите това с минимални усилия и време.
 Обади ни се: 0700 20 826 от 10:00 до 18:00ч. в работни дни.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари

Подари си красота със съветите ни...

 Защо да изберете нас?

 

- Ние работим с официалните вносители
 
 
- Право на преглед преди плащане
 
- Експресна доставка
 
- Подарък към поръчката
 
- 30 дни право на връщане
 

Помощ за клиента

 

 
 
 
 
 
 
 

Арлен с грижа за околната среда