Оторизиран магазин ✆070020826 / 0876816333

BGN
  • EUR
  • BGN
Марки и Меню

0

Вижте всички статии

КЪДРАВАТА КОСА

КЪДРАВАТА КОСА

Правилна грижа за къдравата коса

Как правилно да се грижим за къдриците


С вид на непристъпна крепост на пръв поглед, къдравите коси всъщност са много уязвими и беззащитни на външни въздействия. Под влияние на тяхната специфична структура, тъй като този тип коса е по-пореста и в самия косъм влагата не се задържа дълго, къдравите коси са по-сухи и тънки.

Влияние оказва и липсата на строителни „тухлички“ в къдриците. А именно – кератинови клетки, които се разпределят неравномерно в структурата на косъма, поради което тя бухва и трудно се фризира.

 


За да усмирите трудния характер на косата, за да смекчите нрава ѝ и да запазите здравето на къдриците, може да следвате схемата за грижа, препоръчана от АРЛЕН.

 

   1. Правилно миене на косата 

За да бъде вашата къдрава коса послушна и здрава, трябва да полагате правилна грижа за нея. В това число правилно измиване и изсушаване. Когато измивате косата си, използвайте леко топла вода, дори хладка вода. След измиване не трийте косата си, използвайте кърапата само, за да попиете водата от косъма и оставете да изсъхне по естествен начин.

 

   2. Правилна грижа за косата

Използвайте правилните серии за грижа за косата. За да се грижите добре за къдриците, трябва да използвате специални шампоани, балсами, маски с надпис за къдрава коса. Те са специално разработени, за да се запълнят запасите на косъма от кератин, влага, придават блясък, еластичност на косата и правят къдриците по-послушни и лесни за оформяне в прическа.

Къдравите коси изискват специални грижи, защото те са склонни към изсушаване или безжизненост. Мазнините, съдържащи се в косъма, не винаги достигат до върховете на къдравата коса и често косата страда от липса на влага, блясък и еластичност.

Има сред сериите за грижа и такива, които категорично са противопоказани за къдрокосите дами. Трябва да се избягват шампоани, които придават на косата обем; шампоани за дълбоко почистване – те не оказват благоприятно влияние върху структурата на косъма на вълнообразните, чупливи и къдравите коси. Като цяло всички тези средства и продукти, които водят до изсушаване или напластяване, правейки тяхната структура по-тежка, са противопоказани за къдриците.

 

   3. Правилно приложение на термо уреди

Не си представяте живота си без сешоар и други стилизиращи уреди? Тогава ги използвайте умерено и при спазване на правилата за безопасност.

Сешоарите изсушават косъма, а косата с къдрици, вълни и без това е суха, затова е по-добре да ги избягвате. Но ако, например, сутринта нямате възможност да изчакате, докато къдриците изсъхнат сами, използвайте сешоар с дифузер, тази приставка предпазва от изсушаване. Ако трябва да се изправи или фризира с помощта на четка при сушенето или се ползва преса, то никога не икономисвайте от термозащита и допълнителни средства, продукти за грижа за косата. Например, можете да използвате масло за коса и спрей протектор.

 

  4. Правилен стайлинг

Използвайте най-подходящия и правилен стайлинг. В зависимост от това каква прическа ще изберете, използвайте подходящ уред и продукти за създаване на прическата.

Ако искате да структурирате къдрици, вземете пяна или крем за създаването им, нанесете и подсушете косата по естествен път. Ако желаете да опитомите къдриците за по-сложни прически, прилагайте изглаждащи и анти-фриз стайлинг продукти. За да предпазите косата от въздействията на външната среда, обърнете внимание на балсам без отмиване и хидратиращи спрейове. Те предпазват косата от ежедневното влияние на стресовите фактори и възстановяват естествената влага на къдравия косъм. А ако косата е преминала през боядисвания, то е силно препоръчително да използвате двуфазни спрей-балсам за блясъка на цвета и защита на кератина на косата без отмиване.

Има и изобилие от стайлинг продукти, от които трябва завинаги да се откажат притежателките на къдрици, букли. Не се препоръчва използването на стилизиращи продукти за придаване на обем. Този тип коса е обикновено бухнала, обемна и просто не се нуждае от такъв. Също така е по-добре да не се използват продукти за оформяне с висока концентрация на алкохол, тъй като той силно изсушава косата.

 

   5. Правилните уреди за създаване на прическата

Използвайте правилните уреди за създаване на прически. За да не навредите на здравето на къдриците и да ги дисциплинирате при оформяне на прическата, важно е да изберете правилните помощници за създаване на различни фризури.

Използвайте гребени с редки зъбци и в никакъв случай не използвайте четки или ако използвате – нека те да са специално за къдрави коси. След ползването на четка при къдриците се появяват малки заплитания, възли, които започват да се заплитат все повече. Става много трудно да се разрешат, разплетат и да се укротят, а косата започва да се къса.

 


Ние разбираме от професионална козметика. В козметичния бранш сме вече повече от 15 години. В основата на създаването на магазина лежи любовта ни към качествената грижа за Вас и желанието да Ви дадем възможност да ползвате най-добрите продукти, предлагани на световния пазар. Всяка жена е уникална и благодарение на козметиката тя може да подчертае своите предимства. Въпреки това, намирането на подходяща козметика понякога е трудно. Екипът на ARLEN.BG е винаги готов да Ви помогне да направите това с минимални усилия и време.
 Обади ни се: 0700 20 826 от 10:00 до 18:00ч. в работни дни.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Подари си красота със съветите ни...

КАЖЕТЕ СТОП НА КОСОПАДА - ЕСЕННАТА ГРИЖА, КОЯТО ВСЯКА ДАМА ТРЯБВА ДА ПОЛАГА

14 Окт 2023
ЕСЕНЕН КОСОПАД - КАК ДА СЕ СПРАВИМ С НЕГО И КАКВИ ПРОДУКТИ ДА ИЗПОЛЗВАМЕ?

Актуалните цветове на косата за есен 2023: Топ тенденции и съвети

19 Сеп 2023
Ако сте готови да смените цвета на косата си и да се подготвите за есенната сезона, не пропускайте този изчерпателен преглед 

Ние от ARLEN подкрепяме художествената гимнастика и красивия спорт на златните ни момичета

13 Сеп 2023
За поредна година Арлен стана партньор на традиционния турнир "Diamond Cup ", който показва най-добрите млади български гимнастички с прекрасно изигра...

Защо е важно да използваме слънцезащита за коса?

04 Юни 2023
Точно както кожата може да прегрее и изгори, същото може да се случи и с косата ни. Затова, да се грижим за слънцезащитата на косата е от съществено з...

КАК УДЪЛЖИХ КОСАТА СИ С 2 СМ ЗА 2 СЕДМИЦИ?

27 Апр 2023
Данните говорят: Терапията F11 Ускорява растежа на косата с 41,2%