Майски изненади за неустоима коса >Виж тук< ✆0700 20 826 / 0876 816 333

BGN
 • EUR
 • BGN
Най-добрите Марки

0

Вижте всички статии

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ЧЕТКАТА ЗА КОСА

ПЕРФЕКТНАТА ЧЕТКАТА ЗА КОСА Е...


Преди всичко обръщайте внимание на качеството: зъбите и космите трябва да бъдат гладки. Ако четката е направена некачествено, незабележимите с просто око неравности ще нанесат вреди на косата при всяко разресване.

Що се отнася до материалът, той може да бъде естествен, изкуствен или комбиниран косъм, пластмаса, метал и дърво. Ако предпочитате гребен с метални или дървени зъбци, бъдете внимателни: често именно тези материали не са добре шлифовани и загладени. Изберете марка четки за коси, на която имате доверие.

Изборът на четка зависи от вида на косата и от предполагаемите цели на използване.

 

ЧЕТКА ЗА ВСЕКИ ДЕН


При избиране на основна четка за коса за всеки ден, съсредоточете се върху следните препоръки:

 1. Правата коса има склонността да се наелектризира – тук ще помогнат плоски четки с антистатични свойства и материал. Ефективно с тази задача се справя четка с гъст естествен косъм, например с глигански косъм – ще помогне за облекчаване на статичното електричество и ще направи косата мека и гладка като коприна.

 2. Къдравата и чуплива коса са особено взискателни, тъй като лесно се заплитат и не приемат желаната форма. За тях са подходящи дървени четки с редки зъбци.

 3. При тънка и суха коса е необходима специална и внимателна грижа. Метални, твърди, синтетични материали могат да доведат до накъсване и чупливост на косъма, така че трябва да се даде предпочитание на гребени и четки от дърво или меки четки от естествен косъм.

 4. При дамите с гъсти, тежки коси четката е по-добре да е с гъсти зъбци или влакна, за да разресва гъстите кичури. Ще помогнат тук плоски четки с косми на две нива, което позволява да се "улови" цялата коса.

 5. Масажната четка е универсална и ще подобри състоянието на косата: масажът на кожата на главата ще подобри кръвообращението и косата ще стане гладка и копринена. Изберете четка с дървени зъбци, тъй като за разлика от пластмасата и метала, дървото не травмира скалпа, не уврежда косата и не наелектризира. Също така с помощта ѝ много удобно се разпределят балсами, маски, продукти за стайлинг и се оформя прическата.

 

ЧЕТКИ ЗА СТАЙЛИНГ


Когато става въпрос за фризиране, видът на косата остава отправна точка за избор на четка, но се допълва от нейните стайлингови свойства. Изправяне, навиване, обем, тупиране – за решаване на различни beauty задачи се изискват различни видове четки.

 1. Плоска масажна четка. Подходящ за редовна употреба и сресване преди лягане. Подобрява кръвообращението, прави косата по-послушна. Изработени от естествени материали, такива четки могат да се използват при тънка до нормална и гъста коса, но не се препоръчва за къдрава.

 2. Брашинг (с цилиндрична форма и различни диаметри), рибена кост се използва за оформяне със сешоар и придаване на обем. Най-често се състои от метални или пластмасови зъбци, които при нагряване със сешоар ускоряват процеса на сушене на косата и осигуряват по-траен ефект на прическата. Препоръчва се избор на диаметър на брашинга в зависимост от дължината на косата – колкото е по-дълга, толкова по-голяма трябва да бъде четката. Не е подходяща за къдрава, тънка и суха коса, тъй като създава риск от допълнителни щети.

 3. Кръгла четка за коса с двоен косъм се използва за фризиране на непокорни и склонни към завиване коси. Надеждно фиксира мокрите кичури, което позволява изправяне и приглаждане под струята въздух на сешоара.

 4. Класическата "скелетна" четка представлява плоска четка с рядко разположени, но здраво фиксирани зъбци, влакна и отвори в основата. Тя е подходяща за разресване на влажна коса, както и за създаване на гладки прически.

За тънка коса са подходящи кръгли керамични брашинги (или четки с керамично покритие), а притежателките на масивни, порести и вълнообразни коси си струва да обърнат внимание на четка с естествен глигански косъм.

За разплитане и лесно разресване на косата, използвайте четка гумирана в базата и с влакна, зъбци с керамично покритие: така ще можете лесно и деликатно да разресвате косата без да я травмирате.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари

Подари си красота със съветите ни...

 Защо да изберете нас?

 

- Ние работим с официалните вносители
 
 
- Право на преглед преди плащане
 
- Експресна доставка
 
- Подарък към поръчката
 
- 30 дни право на връщане
 

Помощ за клиента

 

 
 
 
 
 
 
 

Арлен с грижа за околната среда