Оторизиран магазин ✆070020826 / 0876816333

BGN
  • EUR
  • BGN
Най-добрите Марки

0

Вижте всички статии

ВРЕМЕ Е ЗА "РЕСТАРТ" НА КОЖАТА

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Сега е идеалното време да изпробвате киселини за грижа към кожата. Ние от ARLEN.BG ще ви разкажем какво може да постигнете с всяка от тях, когато я добавите към бюти ритуала си.

Нищо не работи по-добре за подобряването на кожата ви от локално приложената киселина. Може да звучат малко плашещо, но киселините са мега мулти-таскърите в състава на продуктите за грижа към кожата, като работят в посока за изглаждане на фините линии и бръчки, стягане на порите, намаляване на тъмните петна и подобряване на естествения блясък. 

 

 

Какво представляват киселините за грижа към кожата?


Глобално погледнато, киселините се използват като съставна част от формулите на различни козметични продукти. И има доста общирен спектър от различни видове киселини, които могат да бъдат убединени в две основни групи: AHA и BHA, като разбира се, всяка киселина има различен ефект върху кожата - от ексфолиране до хидратация. 

 

И все пак, как да изберете правилната киселина за вашата кожа?


Основното действие на AHA (Алфа Хидрокси Киселините) е изсветляване, възстановяване, изглаждане и обновявване на кожата. BHA (Бета Хидрокси Киселините) са изключително подходящи за приложение към мазна и склонна към акне кожа. Имат антибактериални свойства. Една по различна киселина е HA (Хиалуронова киселината), известна още като "чудодейната хидратираща молекула". PHA (Полихидрокси киселините) имат действието на АНА киселините, но са много по-нежни към кожата, което ги прави подходящи за чувствителната кожа. Азелаиновата киселина е най-ефективният начин за елиминиране на бактерии и предотвратяване на инфекции. 

 

Колко често можете да използвате AHA, BHA и PHA киселини?


Нашият съвет е винаги да четете листовката с инструкции за употреба. Някой киселини могат да се прилагат 2 пъти дневно, докато други са подволеи само 1 път седмично. Независимо каква киселина употребявате, задължително наблядавайте как се чувства кожата ви и коригирайте приложението на киселината според състоянието на кожата.

Ако до сега не сте използвали киселина в бюти режима си, добре е да започнете с почистващ продукт, които съдържа киселина. Ако кожата ви понася третирането с продукта, значи вече можете да въведете и друг продукт към бюти ритуала си. И задължително нанасяйте слънцезащитен продукт с минимум защитен фактор SPF30. След третиране с киселини, кожата е почистена в дълбочина, замърсяванията и мъртвите кожни клетки са дълбокопочистени, което означава че кожата остава съвсем чиста, направо "гола" и защитен фактор е абсолютно задължителен, за да предотвратите образуването на тъмни петна и слънчеви изгаряния. 

 

Какви са ползите от употребата на AHA киселините ? 


Алфа Хидрокси Киселините са естествени киселини, намиращи се в захарта, млякото или плодовете, като имат различен молекулен размер. Колкото по-малка е молекулата, толкова по-лесно прониква в кожата. Гликоловата киселина е с най-малката молекула от групата на АНА киселините. Съответно прониква най-надълбоко в кожните слоеве и дава най-добри резултати, когато се касае за анти-ейдж грижа, ексфолиране и/или намаляване на пигментацията. Но тя може също да предизвика доста възпаления, така че трябва да се внимава с употребата й върху чувствителна кожа.

Млечната и малик киселините имат по-големи по размер молекули, което ги прави по-нежни към кожата и в същото време хидратират сухата кожа.

Лимонената киселина има антиоксидантен ефект върху кожата и спомага за производството на колаген.

Менделовата киселина е най-малко дразнеща за кожата. Наричана още бадемова киселинина или амигдалова киселина, заради начина, по който е открита: веществото се изолира по време на нагряването на горчив бадемов екстракт (съдържащ амигдалин), разреден в солна киселина. Наименованието "манделич" произтича от думата "мандел", която на немски означава бадем. За разлика от други AHA, тя има свойството да привлича маслата, така че докато ексфолира, събира и разтваря натрупаните масла, бактерии и кожни клетки в порите. Притежава също антибактериално и антимикробно действие, което я прави перфектна за кожа с розацея. 

 


НАШИТЕ ФАВОРИТИ, СЪДЪРЖАЩИ АHA КИСЕЛИНИ В СЪСТАВА СИ >>> РАЗГЛЕДАЙТЕ ГИ

 


 

Какви са ползите от употребата на BHA киселините ? 


Има само една Бета Хидрокси Киселина и това е салициловата киселина, която се извлича от кората на върбата. Тя е нежна киселина и в същото време много ефективна при извличане на наслагванията в порите, които причиняват възпаления и образване на акне. Също така е доказано противовъзпалително средство. Спомага при редуциране цикъла на възпаленията, които водят по образуване на акне и пигментацията от него. Как и защо киселините трябва да бъдат част от вашиа бюти ритуал в грижа за към кожата. 

 


НАЙ-КУПУВАНИТЕ ПРОДУКТИ С ВНА КИСЕЛИНИ ВИЖТЕ ТУК >>>  ГРИЖА ЗА КОЖАТА С BHA's 

 

 

Какви са предимствата на PHA киселините? 


Полихидрокси киселините, известни още като глюконолактон, лактобионова киселина и малтобионова киселина, са AHA киселини от второ поколение. Работят на принципа на AHА киселините, но са по-нежни и третират само повърхностния слой на кожата. Подходящи са за всички типове кожа, особено за чувствителните, защото са изключително хидратиращи и противовъзпалителни и са фантастични за укрепване на кожната бариера, предпазваща от външни увреждания. 

 

 

Какви са предимствата на НА?


Въпреки, че е киселина, Хиалуроновата Киселина не извършва ексфолиращо действие. Тя е жизненоважна хидратиращата съставка, която предостава на кожата обем, плътност и изгладен вид. Молекулата, която може да поеме вода в количество няколко пъти по-голямо от нейното.До момента няма друга известна съставка в грижа за кожата с по-хидратиращо действие. ХА с ниско молекулно тегло ефективно прониква през повърхността на кожата, като повиши нивата на хидратация в клетките, да подобри еластичността на кожата, да намали бръчките, да изпълни, уплътни и изглади кожата. Привличайки водата дарява кожата със стегнат вид, както и с естествен подсилен блясък и сияние отвътре навън. 

Селекция от високоефективна грижа за лице с хиалуронова киселина можете да разгледате тук:  ГРИЖА ЗА КОЖАТА С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 

 

 

Какви са ползите от азелаиновата киселина?


Естествено срещаща се в зърнените култури като пшеница и ечемик, азелаиновата киселина принадлежи към дикарбоксилните киселини. Използва се за лечение на акне, тъй като ефективно елиминира бактериите, довеждащи до инфекция в кожата и порите. 

Разгледайте козметика, базирана на азелайнова киселина >>>  ГРИЖА ЗА АКНЕ И НЕСЪВЪРШЕНСТВА 

 

 

Можете ли да използвате различните киселини заедно? 


Ако искате да изгладите линиите на лицето си, то комбинацията на киселини е перфектното средство. Обаче трябва да се внимава много и всичко зависи от типа на кожата. Например ежедневната употреба на комбинацията от АНА и РНА киселини би повлияла доста положително кожата, склонна към акне. В много продукти са комбинирани АНА и ВНА киселини, което от своя страна увеличава ползите им, когато се отнасят за пробелми с акне, увреждания от слънцето, тъмни петна, запушени пори и нужда от дълбоко ексфолиране. Също така е възможно да редувате АНА и ВНА киселините като нощна грижа за кожата, за да постигнете максималния ефект за кожата от тях. 

 

Ние разбираме от професионална козметика. В козметичния бранш сме вече повече от 15 години. В основата на създаването на магазина лежи любовта ни към качествената грижа за Вас и желанието да Ви дадем възможност да ползвате най-добрите продукти, предлагани на световния пазар. Всяка жена е уникална и благодарение на козметиката тя може да подчертае своите предимства. Въпреки това, намирането на подходяща козметика понякога е трудно. Екипът на ARLEN.BG е винаги готов да Ви помогне да направите това с минимални усилия и време.
 Обади ни се: 0700 20 826 от 10:00 до 18:00ч. в работни дни.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Подари си красота със съветите ни...

 Защо да изберете нас?

 

- Ние работим с официалните вносители
 
 
- Право на преглед преди плащане
 
- Експресна доставка
 
- Подарък към поръчката
 
- 30 дни право на връщане
 

Помощ за клиента

 

 
 
 
 
 
 
 

Арлен с грижа за околната среда

 

 

С удоволствие и усмивка Ви споделяме, че всяка ваша пратка вече се изпраща в РЕЦИКЛИРАНИ торбички с една единствена цел - по-чиста България и околна среда с ARLEN.BG!

 

Вижте повече за кампанията тук