Твоят магазин за козметика! |Обади ни се: 0700 20 826 / 0876 816 333

BGN
  • EUR
  • BGN
Най-добрите Марки

0

Вижте всички статии

7 стъпки как да защитим косата от водата в басейна

Обичате да плувате в басейн? Смятате да се посветите на лятна почивка в града или пък предпочитате да ползвате басейна в хотела?

Това е страхотно, тъй като плуването е полезно за гръбнака, освежава и дава сила. За съжаление, постоянното влияние на водата от басейна може да се отрази неблагоприятно върху косата ви. Ето защо е необходимо да знаете няколко стъпки, които ARLEN.BG ще сподели с вас и ще помогнат да запазите красотата и блясъка на косата.

 

№1 Намокрете косата преди къпане

 

Водата в басейна е наситена с хлор и други дезинфекциращи средства. За да се предотврати тяхното въздействие, преди влизане намокрете косата с обикновена вода. Представете си, че вашата коса е гъба, така че ако веднага скочите в басейна, тя ще попие хлор.

 

№2 Не използвайте шампоан веднага след къпането!

 

Днес в състава на шампоаните често влизат синтетични вещества, които могат да влязат в реакция с хлора. Също така шампоанът може да засили изсушаващото действие на хлора. Препоръчително е да не използвате шампоан веднага след къпане.

 

№3 Внимателно изплакнете косата си след басейна

 

Разбира се, искате след басейна бързо да се изплакнете и да се заемете с нещо друго. Ако не искате да съсипете косата си, не бързайте. Изплакнете внимателно кичурите на течаща вода дотолкова, докато на 100% не се уверите, че сте измили целия хлор. След това можете да се възползвате от овлажняващ балсам.

 

№4 Използвайте шампоан за дълбоко почистване

 

Добър почистващ шампоан ще помогне да се отървете от химикалите, които са попаднали в косата. Почистващият шампоан е различен от обичайния и основната му задача е смъкване на всички вредни натрупвания, възстановяване на блясъка и здравето на косъма. Ако редовно посещавате басейн, този шампоан е необходимо да се използва ежедневно.

Дълбокопочистващите шампоани с бамбук са предназначени за интензивно почистване и седмична грижа. В състава им влиза органичен екстракт от бамбук, така че освен дълбоко почистване, премахва напълно хлорините, минералните отлагания в косъма  и напластените замърсявания, запазвайки цвета и удължавайки ефекта му.

 

№5 Използвайте овлажняващи масла

 

Ако страдате от сухота на косата, поради неправилна грижа или хлор, използвайте средства на основата на арганово масло. То възстановява копринената мекота и еластичност на вашите коси.

 

№6 Възстановяваща грижа за косата

 

Днес в салоните за красота се предлагат набор от услуги за възстановяване на косата, например, ламиниране, кератиново лечение, ампули и други. Предотвратяването на сухотата и чупливостта може да стане и с помощта на овлажняващи балсами, които е лесно да се ползват у дома.

 

№7 Забравете за сешоара и пресата

 

Косата след басейна става по-суха, така че се препоръчва да избягвате действието на сешоар или преса. Не бива също да търкате енергично с кърпа. Избършете деликатно своите кичури и срешете с гребен с широки зъбци. С особена внимателност се отнесете към боядисаната коса или след къдрене, тъй като в хлорирана вода става още по-уязвима.

Най-лесният начин за защита при къпане в басейна е да си купите шапка за плуване. Достатъчно просто и евтино можете да поддържате красотата на косата си. В магазина на Arlen.bg препоръчваме да закупите професионална грижа за дълбоко почистване, както и овлажняващи маски и балсами, които възстановяват еластичността на сухата коса.

Ако прилагате 7-те стъпки, описани в тази статия, а също използвате професионална грижа от утвърдени марки, то вашите коси ще бъдат здрави и привлекателни, дори и при ежедневно къпане в басейн.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Подари си красота със съветите ни...

 Защо да изберете нас?

 

- Ние работим с официалните вносители
 
 
- Право на преглед преди плащане
 
- Експресна доставка
 
- Подарък към поръчката
 
- 30 дни право на връщане
 

Помощ за клиента

 

 
 
 
 
 
 
 

Арлен с грижа за околната среда