Пролетни промоции Арлен

Подари си красота от вкъщи! >Вижте офертите ✆0700 20 826 / 0876 816 333

BGN
  • EUR
  • BGN
Най-добрите Марки

0

Вижте всички статии

6 основни грешки при гримиране на очите

Ако все още не сте успели да овладеете техниката smoky eyes (опушени очи), тогава е време да прочетете тази статия.

От ARLEN.BG сме събрали най-честите грешки при грима на очите. Можете да проверите дали правите всичко правилно или ако допускате грешки, то къде са те.

Привидно със сенките за очи всичко е просто: слагате пигмент върху четката, прокарвате по клепача, внимателно разнасяте, акуратно удължавате линията, така че визуално да се отвори окото. Поне така ни учат блогърите, даващи съвети за красота. Обаче, нерядко в действителност се получава не този зашеметяващ ефект от снимките на smoky eyes, а просто тъмносиви кръгове. Нека да видим кои са най-честите грешки при макиажа на очите.

 

1.     Да избирате нюанса сенки за очи според цвета на очите, всъщност, е погрешно

 

Играйте с контрастите, иначе на изхода ще получите "болнав" грим. Така например, дамите с кафяви очи не си струва да се спират на шоколадов нюанси – изберете нещо по-ярко. Ако не ви се рискува с опушен грим в сини нюанси, поне прекарайте цветна линия. Ако искате да използвате натурални базови нюанси, изберете тези, които ще са с два тона по-тъмни или по-светли от вашия цвят на очите.

 

2.     Коректор за тъмните кръгове

 

Използвайте само след като сте нанесли сенките – в противен случай ще получите тъмна сянка от праха на сенките под очите. Започнете грима си именно от очите – така ще бъде по-лесно премахването на падналите сенки. Коректорът, който използвате, е за предпочитане да е с тон по-светъл, за да изглеждат очите малко по-изразителни. Но не и много по-светъл, за да не се получи грозна граница с основния ви тен.

 

3.     Основа за сенки

 

Не е измислица на търговци и рекламисти, а наистина полезен професионален козметичен продукт. Основата не само прави сенките по-ярк и наситени, но и не им позволява да попадат в гънките на клепача. И най-главният плюс – гримът на очите до вечерта не се разваля, а остава почти същият, както и в първия час след нанасяне на сенките за очи.

 

4.     Не си струва да използвате апликатора, който върви заедно с комплекта сенки

 

Набавете си специални четки за нанасяне на сенки за очи: за разлика от гъбичката за грим, тя не събира твърде много пигмент и позволява по-внимателно и добро разнасяне на средството.

 

5.     Използване само на моно сенки

 

Монотоновете са добри, но е по-добре да се смесват различни нюанси помежду си, за да се получи красив ефект на дълбок поглед. Най-важното правило – внимателно преливайте границите. Никакви резки преходи – нюансите трябва плавно да преминават един към друг. В началния етап се използват два базови цвята: светлият полагате във вътрешния ъгъл на очите и нанасяте до половината на подвижния клепач (отвътре), а другата половина (външната) подчертавате с по-тъмен.

 

6.     Долен клепач

 

Долният клепач трябва да се подчертае със специална плоска четка, която ви позволява да очертаете мека тясна линия. В противен случай е голям рискът в крайна сметка да получите уморен и състарен поглед. Тънката линия очертайте с не твърде тъмен оттенък.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Подари си красота със съветите ни...

 Защо да изберете нас?

 

- Ние работим с официалните вносители
 
 
- Право на преглед преди плащане
 
- Експресна доставка
 
- Подарък към поръчката
 
- 30 дни право на връщане
 

Помощ за клиента

 

 
 
 
 
 
 
 

Арлен с грижа за околната среда