Твоят магазин за козметика! |Обади ни се: 0700 20 826 / 0876 816 333

BGN
  • EUR
  • BGN
Най-добрите Марки

0

Категории с падащо меню

Вижте всички статии

Всичко, което трябва да знаем за фон дьо тена

Всичко, което трябва да знаем за фон дьо тена

 

Какво да използвате за нанасяне на фон дьо тен: четка или гъба? Защо фон дьо тенът оставя следи навсякъде? Защо е необходима база под грима? Всичко за това как да направите кожата си перфектна с помоща на тониращ крем можете да прочетете в статията на ARLEN.BG.

 

Дори най-скъпото средство може да образува петна, да се стича, да дразни кожата, ако не се спазват правилата за работа с него.

 

Как е по-добре да се нанася фон дьо тен: с четка, с гъба/тампон или с пръсти?

Нанасянето е индивидуално и зависи, както от личните предпочитания, така и от текстурата на тониращия крем. Четката, тампона и пръстите обезпечават различните степени на покритие.

  1. Плътните тонални средства е по-добре да се нанасят с широка четка от комбиниран косъм. С професионална четка можете да моделирате степента на покритие от леко до средно, с помощта ѝ лесно ще разнесете тониращото средство и ще създадете идеалното покритие. Четките със синтетичен косъм са подходящи за всички типове тониращи средства.
  2. За плътно покриване можете да изберете и гъбичка, тя най-добре от всичко успява да се справи с проблема на разширените пори. Много гримьори използват бюти блендер. Такива гъбички са подходящи за пудрови тониращи основи, които след нанасяне не се нуждаят от фиксиране с пудра.
  3. Флуидните (течни) тониращи основи е по-добре да се нанасят с възглавничките на пръстите, така самият крем се затопля и създава фин слой, като втора кожа. Пръстите създават най-финото покритие, но този начин не е подходящ при дами с мазна и склонна към омазняване кожа, тъй като по края на пръстите се съдържат мазнини, които при нанасяне попадат и върху кожата.

 

Защо фон дьо тенът са напластява върху кожата? Как да се избегне това?

  • Това може да се случи, ако не сте подбрали правилно професионалния козметичен продукт за грижа за лицето, тоест – нанесли сте крем с прекалено наситена текстура. Под грима е по-добре да изберете кремове за лице с леки текстури, особено при тези, които имат комбинирана и мазна кожа.
  • Още един проблем може да е основата за грим. Тя перфектно изравнява кожата, благодарение на силиконовата си основа, но ако отгоре нанесете тониращо средство на водна основа, то ще се хлъзга и няма да иска да попие. Изход – да се следи внимателно за състава на продуктите и да се използва основа за грим в комбинация само със силиконови тониращи основи.
  • Ако вашият фон дьо тен все пак се напластява, премахнете излишната смес с помощта на чиста влажна гъбичка. Просто минете по цялото лице като правите движения, като че ли нанасяте тониращ крем. Гъбичката попива излишъците и разпределя тона по-равномерно.

 

Възможно ли е да се смесват различни тониращи продукти?

Основното правило е: течни продукти се смесват с течни, а сухи със сухи. Експерименти по смесване на сухи и течни текстури непрофесионалисти по-добре да не пробват. Но дори и при смесване на течни тониращи средства, резултатът е винаги много индивидуален и зависи от типа кожа.

Важно е не толкова да се смесват, а да се съчетават. На първо място това се отнася за дамите с проблемна кожа, които прикриват недостатъците с помощта на плътни текстури. Плътен тон, нанесен върху цялото лице, ще го „утежнява“ визуално. Сега е актуален естественият полупрозрачен ефект. Затова нанасяйте плътна текстура само там където е необходимо, а на чистите участъци от кожата – "леки" продукти. Плътният тон може да се замени с коректор.

 

Може ли овлажняващият крем да замени основата за грим?

Овлажняващият крем може да замени само хидратиращата основа за грим, защото те изпълняват една и съща задача. Но основа с цел прикриване на порите или със светлоотразяващи частици да се замени с обикновен крем за лице е невъзможно.

 

Какво да правите, ако фон дьо тенът се събира в гънките на кожата и бръчиците?

Трябва да изберете по-лека текстура с ефект на сияние. Светлоотразяващите частици визуално отразяват светлината от повърхността на кожата, намалявайки видимостта на бръчките. Лекото покритие не позволява на тониращото средство да се „складира“ в бръчките, които остават по тяхната повърхност. Нанасяйте такива средства с пръсти: така те се загряват, адаптират се към температурата на тялото и по-добре се поемат от кожата.

 

Как правилно да съхранявате фон дьо тена?

Съхранявайте го в помещение, в което няма резки промени в температурата. Обичайният срок на годност на течните и кремообразни продукти е 2 години. Погледнете на опаковката срока на годност. Сигурен начин да разпознаете, че продуктът е развален – остър неприятен мирис. Люспестата текстура на тониращото средство също показва, че то е вече негодно.

 

   

 

    

 

Ние разбираме от професионална козметика. В козметичния бранш сме вече повече от 15 години. В основата на създаването на магазина лежи любовта ни към качествената грижа за Вас и желанието да Ви дадем възможност да ползвате най-добрите продукти, предлагани на световния пазар. Всяка жена е уникална и благодарение на козметиката тя може да подчертае своите предимства. Въпреки това, намирането на подходяща козметика понякога е трудно. Екипът на ARLEN.BG е винаги готов да Ви помогне да направите това с минимални усилия и време.
 Обади ни се: 0700 20 826 от 10:00 до 18:00ч. в работни дни.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Подари си красота със съветите ни...

 Защо да изберете нас?

 

- Ние работим с официалните вносители
 
- Право на преглед преди плащане
 
- Експресна доставка
 
- Подарък към поръчката
 
- Възможност за връщане и замяна
 

Помощ за клиента

 

 
 
 
 
 
 
 

Арлен търси нова марка