Твоят магазин за козметика! ✆0700 20 826 / 0876 816 333

BGN
  • EUR
  • BGN
Най-добрите Марки

0

Вижте всички статии

Как да изберете своя цвят на косата?

Професионална боя за коса

Как да изберете своя цвят на косата

Причините, поради които жените боядисват косата си, са много. Някои просто не харесват естествения си нюанс, някои искат да скрият посивявавето, а трети просто се нуждаят от промяна. Цветът на косата е мощен инструмент за промяна на външния вид. Ако е избран правилно, то той може да промени в особено добра посока излъчването на лицето, очите – да станат по-ярки, а чертите на лицето – по-изразителни. Но, ако нюансът е избран неправилно, тогава ефектът, съответно, ще бъде протиположен.

Боите се делят на три типа: нюансиращи, трайни бои за коса (перманентни) и неперманентни (нетрайни). За да не шокирате себе си от резултата, по-добре първо да опитате с нюансиращите възможности, които се отмиват за няколко пъти или да използвате нетрайна боя, която ще даде желания цвят и здравословен блясък, но няма да проникне дълбоко в структурата на косъма. Въпреки това този вид средства навярно няма да покрият белите коси, а и кардинални промени от тях също не трябва да очаквате. В такъв случай е по-добре да експериментирате с вашата естествена цветова гама.

Устойчивите бои са подходящи за тези дами, които искат за дълго и драстично да променят своя цвят. По-добре изберете продукти от професионални козметични серии на утвърдени производители и не се опитвайте да спестите. Почти всички устойчиви бои съдържат в себе си водороден пероксид, който унищожава естествения пигмент на косъма и неговото място заема новия цвят. Колкото повече в боята е даденото вещество, толкова по-интензивно ще е оцветяването. Разбира се, това може да засегне и структурата на косата, поради това в състава на този вид бои се включват достатъчно количество полезни вещества, които подхранват косата и я възстановяват.

 

Как да изберете нюанс

За да направите правилния избор, трябва да се вземат под внимание: цвят на кожата, очите и естествения цвят на косата, това означава вашият цветотип. Както е известно, топлите тонове правят лицето по-свежо и румено, но ако сте с натурална руменина, то по-добре да дадете предимство на хладните кафяви тонове, перлено и пясъчно русо. А ако имате склонност към зачервяване на кожата и алергии, ясно е, че е по-добре да не експериментирате с червените нюанси.

Като се има предвид цвета на очите, трябва да се отбележи, че за лешникови, орехови или зелени очи са подходящи топлите цветове – червеникави, рижи, златисти. Дамите, които имат светла кожа и сиви или сини очи, могат да обърнат внимание на хладните светли нюанси.

Може би вече познавате своя цветотип от общо четири. Но не е излишно да опитате да анализирате кои нюанси са подходящи специално и конкретно за вас.

  • Пролет – топъл цветотип. Тези дами имат светли очи и кожа със златист или топло розов оттенък. Косата им може да бъде леко златиста или кестенява. Те могат да избират нюанси сред медните, златисти, тъмно оранжеви. Светло оранжево по-добре да не опитват, тъй като лицето може да изглежда твърде бледо, както и с платинови и хладни пепеляви тонове.
  • Ако сте лято – очите ви със сигурност са светли, сини или сиви, косата варира от светло русо до кестеняво със синкав блясък, а кожата има хладен оттенък. По-добре да пробвате боядисване с твърде тъмни тонове. Но пък всички варианти в гамата "светло кестеняво" със сигурност чудесно ще освежат кожата и придадат на лицето ви изразителност.
  • Жена с цветотип есен – може да има кафяви, пъстри или зелени очи и рижа или тъмно кафява коса с рижи отблясъци, а също така леко златист оттенък на кожата. Успешните възможности могат да станат кестеняви, кафяви, топли шоколадови нюанси, а също и рижите варианти. Но пък блондинка не пробвайте да станете – кожата може да изглежда по-тъмна и да се наблюдава явен дисбаланс между цвета на лицето и цвета на косата.
  • Зимата е студен, хладен цветотип. Очите могат да бъдат и светли, и тъмни, но винаги със студен блясък, забележим контраст между ириса на очите и склерата (бялото на окото), нюансът на кожата – розов, бял или сивкав. Тук ще се подходящи всички студени цветове – както платинено русо, така и синкаво черен цвят. А топлите тонове, златисти, медни, червени и кехлибарени ще бъдат напълно неуместни.

Ние разбираме от професионална козметика. В козметичния бранш сме вече повече от 15 години. В основата на създаването на магазина лежи любовта ни към качествената грижа за Вас и желанието да Ви дадем възможност да ползвате най-добрите продукти, предлагани на световния пазар. Всяка жена е уникална и благодарение на козметиката тя може да подчертае своите предимства. Въпреки това, намирането на подходяща козметика понякога е трудно. Екипът на ARLEN.BG е винаги готов да Ви помогне да направите това с минимални усилия и време.
 Обади ни се: 0700 20 826 от 10:00 до 18:00ч. в работни дни.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Подари си красота със съветите ни...

 Защо да изберете нас?

 

- Ние работим с официалните вносители
 
 
- Право на преглед преди плащане
 
- Експресна доставка
 
- Подарък към поръчката
 
- 30 дни право на връщане
 

Помощ за клиента

 

 
 
 
 
 
 
 

Арлен с грижа за околната среда