Твоят магазин за козметика! ✆0700 20 826 / 0876 816 333

BGN
  • EUR
  • BGN
Най-добрите Марки

0

Вижте всички статии

Бретон – как правилно да изберете формата и дължината

 

За да се превърне бретонът в истинска украса на прическата ви и да подчертава всички печеливши страна на външния ви вид, при избора му трябва да имате предвид огромно количество параметри. Стилисти и фризьори препоръчват да избирате вида и формата на бретона въз основа на показатели като ръст, тегло и форма на лицето.

 

·        Избор на бретон в зависимост от пропорциите на тялото

 

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание при избор на форма на прическата като цяло и бретона в частност, това са ръст и тегло. За склонните към напълняване и твърде високите дами не са подходящи прекалено плоски, зализани бретони – те ще направят главата несъразмерно малка, придавайки комичен образ. А дамите с нисък ръст трябва да се откажат напълно от закриващите челото буйни и дълги бретони – те зрително "изрязват" дължината на тялото, а освен това смаляват твърде самото лице.

 

·        Форма на лицето и бретон: как да направите правилния избор?

 

Кръгло лице

Най-трудно се избира форма на бретон за кръгло лице. Заради специфичната му форма практически всека бретон ще го направи непропорционално и изкриви чертите на лицето. В този случай по-добре изобщо да се откаже от него, заресвайки косата назад и отваряйки челото и скулите. Но, ако желанието да носите бретон заглушава всички разумни аргументи, тогава може да се спрете на много къс и със степенувана форма, при това само, ако имате меки черти на лицето и брадичката не е издадена напред – тогава бретонът може да е леко асиметричен. А при кръглоликите дами с издадена брадичка е по-добре да се носи бретон с права линия, това ще помогне да се балансира дисбаланса на лицето.

 

Овално лице

 

Притежателките на овално лице могат да изберат бретон без затруднения: в техният случай формата може да бъде почти всякаква. Много печелившо изглежда класически бретон, изпълнен във вид на дъга – той придава завършеност, фокусира вниманието върху очите и подчертава чертите на лицето. Но е подходящ само в случай, че космите са в идеално състояние и не са с цъфнали връхчета.

За да придадате на косата добре поддържан вид можете да направите подстригване с горещи ножици, което ще помогне за заглаждането на косъма.

 

Сърцевидно лице

 

Задачата на бретона в този случай е да смекчи някои ъгловати черти на лицето и да го направи по-нежно. С тази задача великолепно се справят не много дебелия бретон под формата на къса дъга. Но създаването му ще се получи само при дамите с права коса, тъй като да се приведе къдрава коса в тази форма е много проблематично. Добър помощник в този случай ще се окаже машата, пресата, а ако не искате всеки ден да прилагате тази процедура, може да се прибегне до салонно изправяне на косата, което ще запази гладкостта на бретона за дълго.

 

Квадратно лице

 

Да помогне за смекчаване на острите форми на лицето ще помогне наклонения (кос) бретон с достатъчно голяма дължина. С негова помощ визуално ще смекчите твърде острата линия на скулите, ще придадете на лицето оригиналност и индивидуалност. Също така ще помогне леко да издължите лицето и го направите по-пропорционално чрез бретон на степени с неравни краища.

 

·        Модни бретони: как да не сгрешите с избора

 

Освен формата на лицето, при избор на бретон голямо влияние оказват и модните тенденции – много дами се ръководят именно от тях при избора на прическа. Да се съчетаят модата и индивидуалността в прическата е доста трудно. Ако не сте сигурни, че ще сте в състояние да се справите с тази задача, може да прибегнете до консултация с професионален стилист, който ще оцени вашия стил на живот и характеристики, външен вид и ще даде компетентни съвети.

 

Особено популярни са следните видове бретон:

  • Графичен бретон. Игра с дължината и формата, нарочно изправени и оформени под формата на геометрични фигури бретони са изключително популярни, но отиват далеч не на всеки. Да вземат решение за създаване на подобен образ могат само най-смелите поклонници на модата, защото в ежедневието такъв бретон вероятно ще предизвика недоумение в околните.
  • Накъсан, неравен бретон. Този тип прическа се асоциира с нещо бунтарско, рокерско и се вписва в младежкия стил. Но за дамите в по-зряла възраст такъв бретон едва ли е подходящ.
  • Цветен бретон. Това също е една от възможностите за младежки прически. Частичното оцветяване на косата позволява да се постигне неочакван и оригинален ефект, да се подчертаят чертите на лицето и поставят правилните акценти в образа.

Изберете бретон така, че да скрива недостатъците и да подчертава достойнствата на външния ви вид, но понякога не е лесно. Най-добре е да вземете това решение след консултация с вашия фризьор, който отлично познава не само вашия тип лице, но и спецификата на косата и характеристиките ѝ. Грамотен специалист непременно ще ви подскаже как да изберете бретон, който ще позволи да останете привлекателна и едновременно да следвате основните модни тенденции.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • ГАРО ПАПАЗЯН
    НЕ ,, НЕ САМО ОТ ТЕЗИ ПАРАМЕТРИ , БРЕТОНА ЗАВИСИ ОТ РАСТЕЖА НА КОСАТА ПРИ БРЕТОНА ,ЛИЗНАТО ОТ ЛЯВО, ОТ ДВЕТЕ ПОСОКИ ОТ ДЯСНО ,ТЯСНО ИЛИ ШИРОКО ЧЕЛО ГОЛЯМО ИЛИ НИСКО ЧЕЛО ,, ПОГЛЕД ОТГОРЕ , ТЕСЕН ИЛИ ШИРОК , ДЪЛБОК ИЛИ ПЛИТЪК , ФОРМАТА ,, ОТГОРЕ ЗАКРЪГЛЕН ПРАВОЪГЪЛЕН , ПО ТРИЪГАЛЕН ,,, ГЪСТ ,ПЛЪТЕН ИЛИ РАЗРЕДЕН , ФИЛИРАН ,,, ФОРМА КАТО ПРАВ , ЗАОБЛЕН НАДОЛУ В КРАЯ , ВДИГНАТИ КРАЕЩА СТИЛ ЛАЙЗА МИНЕЛИ , ИЛИ АСИМЕТРИЧЕН НАЛЯВО ,НАДЯСНО , СТРЪМЕН ИЛИ ПЛАВЕН НАКЛОН ,,,, БЕЗ БРИТОН , ИЛИ ДЪЛЪГ ТАКЪВ ,
    Отговори ›
«1»

Подари си красота със съветите ни...

 Защо да изберете нас?

 

- Ние работим с официалните вносители
 
 
- Право на преглед преди плащане
 
- Експресна доставка
 
- Подарък към поръчката
 
- 30 дни право на връщане
 

Помощ за клиента

 

 
 
 
 
 
 
 

Арлен с грижа за околната среда